HÍVJON MOST! 06-30/566-47-31

Zárcsere

MESTER
Főoldal Szolgáltatásaink Kapcsolat  
 
 
 
 
 

Zárcsere Budapest

A zárcsere a nyílászárók és rácsok zárszerkezetének a cseréjét jelenti. A zárcserére két okból lehet szükség. A mechanikus védelem megnövelése érdekében, vagy a rosszul működő zárszerkezet kiiktatása miatt. Abban az esetben, ha egy ajtóra felszerelt zár használhatatlanná válik a zárcsere elengedhetetlen.

A rohanó mindennapok során kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a bejárati ajtó kulcsát elveszítjük, vagy ellopják tőlünk. Az illetéktelen személyek ilyenkor nyom nélkül juthatnak be az otthonainkba. A zárcsere ebben az esetben nem tűr halasztást. A lehető legrövidebb időn belül le kell cserélni.

Egy ház, lakás, vagy üzlet védelme és biztonságának megőrzése érdekében is érdemes bizonyos időközönként zárcserét beiktatni. Ugyanis a technikai fejlődés olyan gyors ütemben zajlik, hogy ezt megköveteli. A zárak, a zárak betétei és maga a zárszerkezet is a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően elavulttá válik. Egy régi zár biztonsági szintje nagyon alacsony. Érdemes lépést tartani a korral. Ezzel esélyt sem adunk az illetéktelen személyeknek, hogy bejussanak otthonunkba, valamint elkerüljük annak az esélyét, hogy magától romoljon el. Mint tudjuk, képesek a legrosszabbkor felmondani a szolgálatot.

A zárcsere esetén elsődleges szempont a minőség. Mindig megfelelő minőségű zárat érdemes felszereltetni. A rossz minőségű zár ráfizetés. Ezeket ugyanis egyszerűen ki lehet nyitni, és maguktól is gyakran elromlanak. Mindig válasszunk MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) minősítéssel ellátott zárakat.
A munkáink során csak rossz minőségű zárakkal találkozunk. Nyilván ez nem véletlen. Ezek a zárak ugyanis rést jelentenek a biztonságban. Sokszor az alap követelményeknek sem felelnek meg.

A gyakorlat azt mutatja, hogy az emberek akkor értik meg csak igazán, hogy egy zár minősége mennyire fontos, amikor betörtek otthonába, vagy többször meghibásodott meglévő zára. A jó minőségű zárak pénztárca barátok.

Mint mindennek napjainkban, úgy a záraknak is van egy európai szabványa, mellyel a biztonsági szinteket mérik. 1-5 között határozzák meg a zárakat. Az 5. osztályba tartozó zárak a legjobb minőségűek. Ezek ellenállnak a fúrásnak, zártörésnek és egyéb külső beavatkozásoknak. A 3. és 4. osztályba tartozó zárak a közép kategóriába tartoznak, ezzel közepes védelmet nyújtanak. Az 1. és 2. osztályba tarozó zárak pedig a legrosszabb minőségűek. Szinte nem is nyújtanak védelmet. Zárak vásárlása esetén tehát ezekre az osztályozásokra érdemes oda figyelni illetve arra, hogy MABISZ ajánlással rendelkezik.

Hevederzár csere

A legnagyobb mechanikus védelmet nyújtó zár napjainkban a hevederzár. Az ajtók berúgása vagy felfeszítése ebben az esetben lehetetlen. Miután a betörések száma az utóbbi években nagyon meg növekedett, úgy döntöttek, kifejlesztik ezt a magas védelmet nyújtó zárszerkezetet.
A zár lényege, hogy zárásnál a két végén lévő szerkezet beleágyazódik a falba. Maga a zár az ajtó belső felén kerül rögzítésre. Alap típusait tekintve a hevederzár lehet vízszintes, függőleges, kereszt alakú, illetve egy és kétszárnyas.
A hevederzárak közül is csak azok jók, melyek el vannak látva MABISZ tanúsítvánnyal. Ugyanis ezek mindegyike fúrás és törésvédelemmel, valamint kódkártyával rendelkezik. Fogazott vagy fúrt kulccsal nyitható.
Abban az esetben, ha meglévő hevederzárja elromlott, úgy keressen fel minket bizalommal és a napjainkban kapható legmodernebb hevederzárral fogjuk ellátni otthonát/cégét/munkahelyét.

Trezorzár csere

A trezorzárak alapvető jellemzője, hogy mindegyik típusa fúrásvédelemmel van ellátva. A legmagasabb biztonsági követelményeknek felelnek meg. A zárakban a kulcsot négyszer is el lehet fordítani. A zárnyelv 5 cm-t jön ki a zártestből és eközben felső és alsó irányból is kitol egy csapot.
A trezorzár csere valamivel bonyolultabb, mint egy egyszerű zár cseréje. Ugyanis az ajtó lapját le kell szerelni és a fel-lemenő rudazatokat le kell kötni. Vannak olyan fajtái is, melynek cseréje esetén, a cilindert védő rozettát távolítjuk el. A zártest oldalán található rögzítő csavart kitekerjük. A kulcsot a zárba helyezzük, és fél fordulattal kivesszük a zárbetétet. Ezt követően lemérjük, ugyanis ennek mérete eltérő lehet ajtóktól függően.
A trezorzár minden esetben jó választás.

Gombos zár csere

A gombos zárak abban térnek el a többi zártól, hogy az ajtó belső részén a kulcs helyett egy forgató gomb van. Belülről kulcs nélkül lehet működtetni a szerkezetet. Mivel belülről nincs kulcs, így kívülről be sem lehet jutni.
Leggyakrabban sima zárak mellé szokták felszerelni a biztonság megnövelése érdekében.

Fogaskerekes zárbetét

Ezeknek a fogaskerekes zárbetéteknek a felhasználási területe a hagyományos zárbetétekéhez képest jóval szűkebb. Speciális kialakításúak, így nem felelnek meg minden ajtó típusnak. Biztonsági ajtók esetében szokták alkalmazni. Feladata itt, hogy az ajtó szerkezetében megtalálható ívet meghajlítsa. Ügyelni kell azonban arra, hogy a zárbetét nagy holtjátékú legyen. Emellett gyakran alkalmazzák a hevederzárak működtetésére is.
A zárbetétek hosszához hasonlóan a fogaskerekek átmérője is nagymértékben változik. A hossz az ajtó vastagságának a függvénye.
A biztonsági ajtókba szerelt fogaskerekes zárbetétet acélpajzs védi a törés és fúrás ellen. Ezen kívül rendelkeznek biztonsági kártyával.
Kiváló választás zárcsere esetén egy ilyen fogaskerekes zárbetét.

Lakat csere

A biztonsági zárak és egyéb eszközök között a leginkább ismert technológia a lakatok. Régi, egyszerű és meglehetősen biztonságos. Mindenki találkozott már vele és használt is lakatot. Azonban ezek a lakatok csak akkor nyújtanak valós biztonságot, ha az előirt szempontoknak, megfelelnek.
A valós biztonságot nyújtó lakat füle/pántja minimum 8 mm átmérőjű acélból készült. A két pántot összefogó lakat csapátmérője 12 mm vagy ennél nagyobb legyen. Ezek teszik lehetővé, hogy ellenálljanak a felfeszítésnek.
A lakatoknak számos fajtáját ismerjük. Legismertebb az U alakú, a perem, a búra vagy a diszkont lakat. Típusaikat tekintve lehet réz házas, acél kengyeles, acél házas, fogazott kulcsos, lapon mart kulcsos, edzett acél kapcsos, kivehető zárbetétes.
A lakatok esetében is csak úgy, mint a záraknál nagyon fontos a megfelelő kiválasztása. Keressen minket bizalommal, és ebben is a segítségére leszünk.

Pajzsok

A pajzsok a zárak olyan kiegészítői, melyek extra védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolók ellen. Lehetőség van kétkulcsos zárbetét vásárlására, melynek a pajzs alapvető kiegészítője. A pajzsot meglévő ajtóra is fel lehet szerelni.
A régi zárak és ajtók esetében nincs szükség az egész zárbetét cseréjére, csupán a takarólemezt kell kicserélni pajzsra. Így lehetővé válik a síkból kiemelkedő zárbetét védelme. Ennek hiányában a zár könnyen kinyitható.
A pajzs különböző anyagokból készülhet. Lehet vas, réz, öntvény, alumínium és spiráter. A pajzs teljes egészében körbe zárja a zárbetétet. Semmilyen irányból nem található. A törés mellett a fúrástól is megvédi a zárbetétet.
A jól működő zárak esetén is érdemes beiktatni egy pajzsot.